Pages

Subscribe:
Welcome .. Hope you will enjoy with my blog . Don't forget to be my followers :)

Labels

Cuti (9) Interest (10) Menci (6) Merapu (13) Pengajaran (9) Pengawas Sekolah (7) People (7) Photos (23) School (27) sick (3)

09 June 2010

kuali hangus

tyme : 11 p.m mood : bese2 je .

alkisah .... mlm yg dingin lg sejuk ditiup angin .. ahah ape merepek ni . apa kena mengena dengan tajuk diatas ?

Oke , let story . Malam tadi tengah seronok berbual dengan SI DIA tiba-tiba rasa lapar . Nak goreng nuget ah tak mau makan nasi . Then keluar kuali panaskan minyak . Afterwards , pergi masuk bilik jap mesej ddengan SI DIA yelah , handhphone tengah charge .. Syok sangat sampai teralit . Time mesej-mesej tu tiba-tiba smell sumthing ... Something wrong some where bak kate orang putih . fikir juga , bau ape ni ? Bau hangit ? [time ni selamba lg]

hidu lg skali.... Ada gaya-gaya anjing . Haha gila ! Then baru teringat . OMG ! Kuali kt dapur ! Because of that , saya gegas ke dapur! Wa! Dah berasap ! Api still menyala !

takut meletup pula nanti. Saya pun memberanikan diri tutup lah api tu . Alhamdulillah saya selamat .. Tapi asap tu macam mana ! Time tu mak tengah syok tengok tv . tak mau kacau . Nasib baik la mak tak bau ape yang saya bau . Futhermore , bilik saya dekat dengan dapur . Tv kat hall rumah . So jauh sikit .

selepas itu , aku pun bukak la tingkap dapur [sikit je , 2 tingkap je ;p] bukak kipas . switch on penyedut asap tu hopefully dpt hilang bau asap tu dgn cpt .while waiting for the smoke willing .sempat lg text SI DIA . x serik2 :p

then asap pun dah oke . Saya angkat kuali yg panas sangat-sangat tu letak dalam singki bukak paip pshhhhh..... Bunyi air pada kuali . Wow ! Berasap ! Sungguh jakun sekali . Lepas itu ambil kuali lain dlm kabinet tuh , panaskan kuali . Kalini tak nak bagi hangus lagi ! Oke saya suruh SI DIA tunggu sekejap . Nak masak nasi .. Eh x de lah , goreng nuget ah . Kendian saya tunggu la kuali tu panas lepas itu baru masukkan nuget mentah . Goreng sehingga garing ye puan2 .. Hehe

goreng punye goreng dpt ah 6 ketul je . Last stock la tumaknenye . Oke , nuget pun dah masak . Keluarkan la dari kuali ke pinggan . Pastu makan dengan senang hatinya . Asap tadi pun dah oke . Orang lain pun tidak tahu . Lalalallalalalalala.

end of story

-Hidayah-

2 voices:

azwan said...

tulah ! ralit sangat msg i kan . u bkn nk bg tau

lagu tido said...

hehe . saje x nk bg tau ;p